33ste Dorpsloop topper!

33ste Dorpsloop topper!

Volgens traditie vond op de laatste zondag van augustus, dit jaar voor de 33ste keer, de Dorpsloop Teteringen plaats. De 5 km om 14.00 uur en de 10 km om 15.00 uur werden gelopen onder een stralende nazomerzon. En met een bijpassende temperatuur voor zowel hardlopers als toeschouwers werd het een ouderwets gezellige Dorpsloop. Bij alle afstanden, inclusief de altijd gezellige Koberloop, werd massaal ingeschreven. Met een, alle afstanden opgeteld, record totaal aantal inschrijvingen van 1250 (!), werd recordjaar 2023 zeer ruim overtroffen. De belangrijkste oorzaak hiervan is de Bredaille, een medaille die men kan winnen als men aan drie van de vijf hardloopwedstrijden in Breda meedoet. De vijf deelnemende organisaties aan de Bredaille zijn de Haagse Beemdenloop, Dorpsloop Teteringen, Tien van ‘t Aogje, de 5 van Bavel en als laatste de Singelloop.

De organisatie had maatregelen getroffen om het grote aantal aanmeldingen in goede banen te leiden. Zo konden de startnummers, met nu ingebouwde chip, veel efficiënter worden uitgegeven. Ook werd de startboog verplaatst naar de andere kant van de kruising waardoor er meer ruimte ontstond bij het finishen.

De wedstrijden werden voor de 26ste en laatste keer soepeltjes aan elkaar gepraat door speaker Frans Jacobs, altijd vergezeld door zijn partner Mary.

Het succes van de Dorpsloop kan niet zonder een goed bestuur en niet zonder de 60 vrijwilligers die, wisselend van samenstelling, ons als bestuur al jaren bijstaan.

Het bestuur bestaat momenteel uit Eric van Hooijdonk, voorzitter met aandachtsgebied de vrijwilligers, Paul Hovius secretaris, Maikel van Iersel penningmeester met ook aandachtsgebied inschrijvingen/en Koberloop, Robert Wennekes met aandachtsgebied het parkoers, Loek van den Berg met aandachtsgebied sponsoring en website, Bowie Kuijten met aandachtsgebied social media. Het nieuwste bestuurslid is Dirk Akkermans.

De dorpsloop slaagt er blijkbaar in om jongere bestuurders aan zich te binden!

Voor de continuïteit van zo’n mooi dorpsevenement is dit ook bittere noodzaak.

Save the date: op 31 augustus 2025 vindt de 34ste Dorpsloop Teteringen plaats.

28e editie Kinderloop

Na afloop van de volwassenenloop werd de Kober kinderloop gehouden voor de kinderen van (met name) de Teteringse basisscholen, met voor de derde maal Kober kinderopvang als onze hoofdsponsor. Ook hier hadden we een recordaantal deelnemers met in totaal 273 kinderen aan de start.

Rond 16:30u werd het startschot gegeven door Nathalie Vissers van Kober kinderopvang, voor de kinderen van groep 1 tot en met groep 4. Vol enthousiasme, en aangemoedigd door ouders en grootouders, legden de jongste kinderen het parcours van 750 meter. Na afloop van de ronde werden de kinderen opgevangen door onze vrijwilligers, waar ze allemaal een medaille en pakje drinken van Jumbo kregen. Rond 17:00u was het de beurt aan de oudste kinderen, van groep 5 tot en met groep 8, voor hun wedstrijd over 1500 meter. Na afloop van de wedstrijd werden er prijzen uitgereikt aan de snelste deelnemers per categorie door Ludwina Nuchelmans en Kim Verhoeven van Kober kinderopvang. Daarnaast was er voor iedere deelnemer een heerlijk ijsje van Bij Snoek, een welkome verkoeling tijdens deze schitterende dag.

We kunnen terugkijken op een ontzettend geslaagde Kober kinderloop en zien uit naar de editie van volgend jaar!